Geef je tuin een nieuwe look met deze tips

Het inrichten van je tuin lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat er op ieder moment van het jaar wat in bloei staat? Door planten, struiken en bomen met elkaar te combineren, kun je van de tuin een ontspannende ruimte maken. Wie geniet er immers niet van een hapje en een drankje, terwijl de zon langzaam aan de horizon verdwijnt in de zomer? Om ook in de overgangsfase van de zomer naar de herfst in je tuin te kunnen verblijven, kan een vlonder met overkapping of een tuinhuisje een slimme keuze zijn.

Tip: een nieuw tuinhuisje kopen is heel eenvoudig tegenwoordig! Op internet vind je verschillende webwinkels die tuinhuisje in sterk uiteenlopende modellen aanbieden. 

 

Tuinhuisjes onderhouden voor de herfst

Om te voorkomen dat er houtrot in de wanden van het tuinhuisje ontstaat, is het belangrijk om een tuinhuisje goed te onderhouden. Voorzie het tuinhuisje bijvoorbeeld eens per zoveel jaar van een laagje beits of verf. Het beits en de verf hebben een waterafstotende werking, waardoor de neerslag niet of nauwelijks in het hout van je tuinhuisje zal trekken. Op het moment dat het verf van je tuinhuisje af begint te bladderen is het tijd om een nieuwe laag verf aan te brengen. Dit kun je zelf doen, maar ook laten doen door een erkend schildersbedrijf.

 

Verschillende soorten tuinhuisjes

Tuinhuisjes worden in verschillende modellen en formaten aangeboden. Het is erg belangrijk om voor een formaat tuinhuis te kiezen, die aansluit bij de beschikbare ruimte in je tuin. Je wilt immers voorkomen dat het tuinhuisje te nadrukkelijk aanwezig is in je tuin. Dit geeft je tuin vaak een rommelige uitstraling. Let ook goed op de kleur van het tuinhuisje! Zorg dat de kleur van het tuinhuisje aansluit bij de kleur van planten, struiken en bomen in de buurt van het tuinhuisje.