Wat komt er allemaal kijken bij het schilderen van je huis?

Het kan aan te raden zijn om je woning eens in de zoveel jaar van een nieuw likje verf te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren, de kozijnen en het plafond. Door houten constructies eens per zoveel jaar te schilderen, ga je houtrot tegen en behoudt je woning z’n nette uitstraling. Bij het schilderen van een woning dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Je wilt immers voorkomen dat je inboedel, vloeren of plinten beschadigen als gevolg van de schilderwerkzaamheden. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

 

Meubels, vloeren en plinten afplakken

Voordat je aan het uitvoeren van de schilderklussen begint, is het raadzaam om de meubels, vloeren en plinten in huis af te plakken. In een klus- of schilderwinkel vind je verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunt gebruiken. Denk aan schildertape, materiaal voor het afdekken van de vloeren, enzovoorts. Je kunt hier natuurlijk ook oud karton voor gebruiken, wat een goedkopere oplossing is dan de aanschaf van karton uit een schilderwinkel.

 

Het afdekken van je meubels kun je het beste met oude lakens doen. Dit werkt makkelijker dan het gebruik van karton. Houd er wel rekening mee dat de verf in het laken kan trekken, waardoor de verf alsnog bij de meubels komt. Zorg om deze reden voor dikke lakens en zet de meubels aan de kant.

 

Ruimtes in huis ontruimen

Een rigoureuzere aanpak bij het uitvoeren van schilderklussen in huis is het leeghalen van ruimtes. Je woning ontruimen kun je zelf doen, maar ook laten doen door een ontruimingsbedrijf bij je in de buurt. Houd er in dit geval rekening mee dat de spullen die je uit de woning hebt gehaald in een tijdelijke stalling geplaatst moeten worden. In sommige gevallen biedt het ontruimingsbedrijf deze mogelijkheid zelf aan.