Schilder worden

Schilders houden zich bezig met het schilderen van houtwerk, beton, kunststof, metaal of andere materialen waar een gebouw een verflaag van voorziet. Schilders die binnen en buiten verven worden ook wel huisschilders genoemd. Schilderwerk komt ergens ook in de buurt van seizoenswerk, schilders hebben namelijk zomers en in de lente veel werk, maar ’s winters valt dit behoorlijk tegen. Schilder worden wordt je niet zomaar, je moet hier wel een opleiding voor hebben gedaan. De opleiding verschilt per niveau;

  • Zo heb je op niveau 1; assistent schilder.
  • Op niveau 2; jachtschilder.
  • Op niveau 3; schilder / schilder medewerker, gezel schilder en gezel schilder totaalonderhoud.
  • Op niveau 4; gezel schilder voorman en speciallist schilderen.

Een schilder knapt dus dingen op. maar zorgt ook voor onderhoud en verschillende soorten wandbekleding. Bij het schilderen komen 3 hoofdzaken kijken; sausen, lakken en spuiten.

Sausen is het aanbrengen van een muurverf op een steenachtige achtergrond. Dit wordt uitgevoerd met een kwast of een roller en is e meest voorkomende manier.

Lakken is bedoeld zodat het hout wordt beschermt tegen inwerkingen van buitenaf. Door het lakken blijft de verf langer mooi.

En bij spuiten, wordt de muurverf of latex letterlijk op de muur gespoten. Hierdoor wordt het verf meer gelijkmatig op de muur aangebracht.

Kleding

Voor het schilderen is het handig om goed vormende, kwalitatieve en optimale comfort van kleding heeft. Zo kan je beter bewegen en presteer je beter op het gebied van je werkvlak. Het is belangrijk dat de kleding vooral vies mag worden en goed beschermt. Veel schildersbedrijven laten hun kleding bedrukken zodat zij herkend worden en hun naamsbekendheid woord vergroot. Zomers kan dit een makkelijk shirtje zijn, maar ’s winters is het wel fijn om goed bedrukte sweaters aan te schaffen zodat je geen koud vat als je buiten aan het werk bent.