Als je zelf het huis gaat schilderen, zal dit het een en ander met zich met meebrengen. Door je goed voor te bereiden kun je zorgeloos aan de slag gaan. Wij geven je tips voor als je zelf je huis gaat schilderen.

Breng je wensen in kaart

Als jij je eigen huis gaat schilderen is het allereerst belangrijk om je wensen in kaart te brengen. Welke kleuren en materialen wil je gebruiken en wanneer wil je het schilderwerk gaan doen? Probeer een goede planning te maken zodat het schilderwerk ook goed kan drogen.

Zorg voor een goede werkplaats

Als je gaat beginnen met schilderen is het aan te raden om te kiezen voor een goede werkplaatsinrichting. Dit zorgt ervoor dat jij gemakkelijk al je kwasten, rollers en verfblikken gemakkelijk kunt sorteren. Hierdoor kun je gemakkelijk overzicht bewaren en weet je altijd precies wat je in huis hebt. Hierdoor kun je onnodige aankopen voorkomen.

Goede tips voor als je aan de slag gaat

Hieronder kun je lezen hoe je in vijf simpele stappen kun zorgen voor een mooi resultaat:

  • Verf hecht beter op een geschuurde oppervlak. Schuur daarom eerst de muren waar je wilt schilderen. Dit kun je doen met een schuurmachine of gewoon met schuurpapier. Het hout kun je daarna ontvetten.
  • Heb je geen egale oppervlakte? Dan kun je ervoor kiezen om de oppervlak met vulmiddel te plamuren. Dit voorkomt gaatjes in de muren en zorgt voor één mooi geheel.
  • Voor een mooi dekkend resultaat is het belangrijk om te starten met grondverf. Om muurverf aan te brengen is het handig om een muurroller te gebruiken.
  • Als je klaar bent met de grondverf is het tijd om de gekozen verf aan te brengen.
  • Voor een mooi resultaat is het belangrijk om alles goed te laten drogen.

Met deze handige tips kun je gemakkelijk zelf je huis schilderen en genieten van een mooi resultaat. 

Offerte nodig? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor jouw schilderklus