Verf aanbrengen!

Is jouw muur een keer toe aan een nieuw kleurtje of moet er een nieuw laagje verf op je tuinhek, maar weet je niet waar je moet beginnen of hoe? Dan helpen wij jou daar mee.

houtwerk

Voor houtwerk buiten is het belangrijk dat je rekening houd met het weer. Voordatje begint maak je eerst het houtwerk goed schoon met sop en verfreinigingsmiddel. Als dit schoon is begin je met het schuren van je houtwerk, totdat de ondergrond op is. je begint met het aanbrengen van een laagje verf gemengd met grondverf en breng het aan met een roller. Als dit droog is schuur je het nog een keer. Breng hierna de laag verf aan, schuur deze nog een keer als het droog is en breng daarna een tweede laag verf aan.

Muurverven

Voordat je begint controleer je altijd of de ondergrond bedekt is met een poederende laag (muurstof) of vet. Mocht dit het geval zijn kun je dit het beste schoonmaken met een vochtig doekje. Plak vervolgens alle randen en kozijnen af met speciaal schildertap en bedek de vloer met afdekfolie. Als je een zuigende ondergrond hebt, heb je een voorstrijkmiddel nodig voor een goede hechting. Het handigste is als je de muurverf in een verfbak en breng vervolgens eerst een laagje verf langs de afgeplakte randen. Breng hierna de verf op de gehele muur aan met een roller.

Benodigdheden bij het verven

Maak voordat je begint met het verven een plekje voor jezelf waar je al je spullen op kunt bewaren die je nodig hebt tijdens het verven. Schaf bijvoorbeeld een werkbank aan, hierop kun je al je spullen kwijt en kan je ook niet zo snel iets kwijt raken. Hiernaast zijn er een aantal spullen die onmisbaar zijn bij het verven:

  • Spons + sop
  • Schuurpapier
  • Grondverf
  • Afplaktape + folie
  • Verfkwasten
  • Verf
  • Verfbak